"A bulgur tulajdonképpen
tört búza,
Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik.
Leginkább
a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret.
A még
éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd
durvára összetörik .
Mivel a
bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően
jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni.
Az íze
enyhén a dióra emlékeztet.
A bulgur
kétféle méretben kapható: van nagyobb, rizsszem nagyságú fél-egész
búzaszemekből álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító.
Azt hiszem megszerettem.
Háromszoros vízben főtt.
Kevés,saját ételízesítővel, egy fej egész hagymával.
10 perc alatt kész lett.
Konyharuhával letakartam a lábast, amiben főtt és még puhult keveset.
Fasírt golyókat készítettem hozzá.
A kertemből szedett fejes salátával fogyasztottam.
A kertemből szedett fejes salátával fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése