Nálam így készül.
A saját készítésű fázisfotókat ITT találod.
A sütőpapir kör alakúra vágására is találsz egyszerű módszert, fázisfotókkal.
Egy csomag leveles tészta és pár alma kell csak hozzá.
A receptet a "mindmegette" oldalon találtam.
Hozzávalók.
1 csomag vajas-leveles
tészta (fagyasztott)
3 alma
5 evőkanál cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
csipet
szerecsendió
1
teáskanál reszelt citromhéj
4 csésze
víz
3
evőkanál cukor
2
evőkanál citromlé
Elkészítés:
1.) Az almákat
megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a 3
evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Az almákat vékony szeletekre
vágjuk, és a forrásban levő vízbe tesszük 2 percre, csak addig, hogy könnyen
lehessen hajlítani. 2 perc múlva szűrőkanállal kivesszük, majd papírtörlőre
rakosgatva szárítjuk meg.
2.) A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyemetszővel.
2.) A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyemetszővel.
legjobb az előre kinyújtott fajta.
Megszórjuk a cukor - fahéj - szerecsendió -
citromhéj keverékkel, majd még egyszer végighengergetjük a nyújtófát rajta,
hogy a töltelék ne szóródjon ki csavarás közben.
3.) A csíkokat jobbról balra kirakjuk az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. A végét kissé nedves ujjal odacsíptetjük az oldalához (én fogpiszkálóval is megtűztem), sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Én a tetejét megkentem barack lekvárral és szeletelt mandulával szórtam meg.
4.) 220 fokon sütjük 25 percig - a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit
tehetünk, így nem ég oda a sütemény alja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése