Szani blogjában találtam ezt a receptet.
Ciróka-maróka,
mit főztél Katóka?
Főztem
babocskát, sütöttem pampuskát,
ide
tettem-oda tettem,
utoljára
jól megettem:
Hammm!
Nálam most a kenyértészta feléből készült.
Ez az eredeti recept.
Hozzávalók a tésztához.:
40 dkg
liszt
fél kocka
élesztő
1 ek.
cukor
2 ek.
olaj
1 tk. só
Kence:
1 ek.
olaj
1 ek.
tejföl
1 kk. só
4 gerezd
zúzott fokhagyma
pár csepp
citrom
Elkészítés:
A langyos
vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Felfuttatjuk.
Ezután a
többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk, ill.
megdagasztjuk.
Kb. egy
órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
Lisztezett
deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, olajjal kikent formába
tesszük Őket.
15 percig
pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc
múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével és
további 2
percig sütjük.
Kivéve a
sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése