2014. július 30., szerda

Hagymaleves.




Most nem póréhagymából készült.
Vöröshagymát használtam.
5 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
 egy csokor zöld hagymaszár
olaj( nálam kókuszzsír)
kakukkfű,csombor,
fehér bors
A hagymát csíkokra  szeleteltem és a zsiradékon szinte meg karamellizáltam.
Felöntöttem vízzel.
Bele kerültek a fokhagyma cikkek és a karikára vágott hagyma szár is., és a zöld fűszerek egy kis csokorban.
Jó puhára főztem.Át turmixoltam és át is passzíroztam.
Kevés zsiradékon 1 ek lisztből világos rántást készítettem és felöntöttem 1 dl tejszínnel.
A tejszínes rántással sűrítettem, jól kifőzve.
Fokhagymás ,sütőben pirított kenyér kockákkal tálaltam.


Nincsenek megjegyzések: