Egy nagyon kedvelt régi családi recept.
Egy kedves ismerőstől származik, aki már sajnos nincs közöttünk.
Nála ettem először kb 40 éve!
A tésztája puha és finom, a méz és a mézes fűszerkeverék zamata teszi jellegzetessé.
Aki nem szereti, csak fahéjat tegyen bele.
Nálam át van írva kétszeres adagra a recept, sokáig ilyen adagban, nagy gáztepsiben sütöttem, amíg nagy volt a családom.
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
3 ek méz
1kk szódabikarbóna
2 egész tojás+1 sárgája.
1 ek mézes fűszerkeverék.
pici só
-----------
2 dl sárga barack lekvár
fél kg magozott meggy
10 dkg darabos dió
Összegyúrjuk, 3/4 részét kinyújtjuk, sütőpapiros ,közepes tepsibe kerül.
Megkenjük barack lekvárral.
Megszórjuk a magozott meggyel.
Ha nem cukros a meggy ,porcukorral megszórjuk
A tészta maradék részével berácsozzuk.
A rácsok közé darabos dió kerül.
200C°-os forró sütőbe rakjuk 5 percre, majd 180 c°-on sütjük még 15 percig.
Ha kihűlt csokimáz kerülhet a tetejére.
Most barna és fehér csokit csurgattam rá.
Aki nem szereti, csak fahéjat tegyen bele.
Nálam át van írva kétszeres adagra a recept, sokáig ilyen adagban, nagy gáztepsiben sütöttem, amíg nagy volt a családom.
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
3 ek méz
1kk szódabikarbóna
2 egész tojás+1 sárgája.
1 ek mézes fűszerkeverék.
pici só
-----------
2 dl sárga barack lekvár
fél kg magozott meggy
10 dkg darabos dió
Összegyúrjuk, 3/4 részét kinyújtjuk, sütőpapiros ,közepes tepsibe kerül.
Megkenjük barack lekvárral.
Megszórjuk a magozott meggyel.
Ha nem cukros a meggy ,porcukorral megszórjuk
A tészta maradék részével berácsozzuk.
A rácsok közé darabos dió kerül.
200C°-os forró sütőbe rakjuk 5 percre, majd 180 c°-on sütjük még 15 percig.
Ha kihűlt csokimáz kerülhet a tetejére.
Most barna és fehér csokit csurgattam rá.
Ezzel a receptemmel évekkel ezelőtt nyertem egy kávédarálót a Kelet Magyarország, egyik aktuális recept versenyén, turmix feltéttel. Mai napig működik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése