2015. szeptember 12., szombat

Pizza alap készült.





Rendhagyó módon, most a sütőben sültek a zöldségek.
Egy grillfóliával bélelt tepsiben került :
a kimagozott paradicsom
paprika, hagyma, fokhagyma
3 csokor zöld fűszer:
 sok oreganó
majoranna, 
rozmaring
izsóp
kakukkfű
lestyán levél
zsálya
rukkola levél, só, bors
Nálam többfajta  paradicsomterem, jó húsosak, parázsak.







 A bazsalikom levelet a  sütés végén szórtam rá.
Tetejét megszórtam kókusz zsír forgácsokkal.
Jó órát sült, közben párszor megkavartam.
A zöld fűszer csokrokból kioldódtak az ízek, a lében.
Mikor kihűlt, a tepsit megdöntve, hogy a lé egy helyre gyűljön, késes darabolóba szedtem és össze keverte a gép.
Mivel nem hámoztam meg a paradicsomot, áthajtottam a tekerős paradicsom, passzírozón.
 Így a héjat eltávolítottam és pépesebb is lett a massza.
Kis üvegekbe, a befőző automatában csírátlanítottam.(90/40 )

Már a kamra polcán, megcímkézve, várják a felhasználást.
Frissen, spagettivel próbáltam ki, nagyon ízletes  a szósz, tésztára is.



Nincsenek megjegyzések: