A Márton napi szokásoknak,
tájegységenként más a jelentése, hagyománya.
A Márton nap eredetéről itt olvashatsz.
Nálam ma, libatepertő sült.
Nagyon jó, húsos hájat kaptam.
Még szedtem is le a húsból és káposztát fogok vele tölteni.
Több. mint 2kg volt a háj.
Lett jó kis zsír is belőle.
Vaslábasban, sütőben sütöttem ki, jó ropogósra.
Vaslábasban, sütőben sütöttem ki, jó ropogósra.
A tepertőhöz köretként kukoricás, köles kása készült,fele-fele arányban.
A liba zsírban egy kicsit átforgattam a kásákat.
Vízzel felengedtem, só, bors , 2 szem kockázott burgonya
1 ek saját készítésű fagyasztott,
1 ek saját készítésű fagyasztott,
darált zöldség(delikát) és egy pici ág friss tárkony ízesítette.
Abban a vas lábasban készült, amelyikbe a háj sült.
A lábas alján visszamaradt jó kis pöranyagok is ízesítették a kását.
A vizet lehet pótolni főzés közben, ha szükséges.
fedő alatt főtt.
Házi savanyúság került mellé.
Az idén koktél paradicsomokat, és egérdinnyét is
savanyítottam, ez kóstoltam, most meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése