Egy gyorsan elkészíthető, finom sütemény.
Az alma alatt a cukor meg karamellizálódik a vajjal kikent tepsiben.
Recept:
Tészta:
2 dl joghurt
1,5 dl olaj
15 dkg kristálycukor
4 dl liszt
1 cs sütőpor( a foszfátmentes sütőporból fél cs)
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
pici só.
A közepes(pecsenyés tepsit) kikenem vastagon margarinnal, és vastagon beszórom kristálycukorral.
Sütéskor ez rá karamellizálódik az almára.
Sütéskor ez rá karamellizálódik az almára.
Erre rakom az alma szeleteket, majd rásimítom a tésztát.
Tészta elkészítése:
A tojást a cukorral kikeverjük,robotgép dolgozik.
Hozzá adjuk a joghurtot a sót az olajat apránként, és a végén a sütőporos lisztet.
A sütőt 200C°-ra előmelegítem.
10 perc után mérsékelem 170 C °-ra így sül még 20 percig.
Még melegen egy fém tálcát teszek a tepsi tetejére és kifordítom a tepsiből.
Krém is kerülhet a tetejére, így egy gazdagabb süteményt kapunk.
Bármilyen idény gyümölccsel készülhet.
Most felváltva raktam a tálcára, tetejével, aljával felfelé.
Ilyen szép pirosra sült!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése