Most nem kerek kenyér készült, hanem két kisebb.
Egyik szögletes formában, a másik, őzgerinc formában.
Még nincs bagett sütőm, de már megrendeltem egy 2 darabos fog érkezni,azzal szép formás készül majd, remélem.
Ezeket könnyebb szeletelni, pirítani,mint a nagyobb, kereket.
Előző nap kovászoltam, majd a dagasztás után háromszor hajtogattam.
Éjszaka a formákban kelt nylon zacskó alatt, a hideg spájzban.
Reggel a pulton kelt a bevágás után, amíg a sütő felmelegedett 200 fokra.
Sütő zacskókat húztam rá, amit vízzel spricceltem be.
10 perc után mérsékeltem 170 fokra, így sült még 35 percig.
Utolsó 10 percben, sütő zacskó nélkül.
Többször spricceltem rá vizet.
Most került bele, 2 ek rizsliszt, 1ek árpaliszt, és a többi
sima és a fele rétes liszt, fél kg összesen.
4 ek kovász, só, 1 kk kanál sikér.
Az elő kovászba, pici cukor és 1 dl tejszín, 4 ek liszttel.
Aztán még 2,5 dl víz a fél kg liszthez.
Kenyérsütő dagasztotta, háromszor.
Aztán kelesztőtálban pihent a hajtogatások közt.
Sütő zacskót húztam rá, mert a formáknak nincs teteje.
Most
nagyon jó a kovászom, egy kis rozsliszttel megújítottam.
Ilyen hólyagos még soha nem volt a héj.
Mikor levettem az
utolsó pecekben a sütőzacskót, bespricceltem vízzel és a szerintem a cseppek helye látszik ilyen hólyagosnak.
Nagyon szép a belseje, puha,lukacsos.
Frissen vajasan ettem.
Az egyik ajándékba ment, kedves ismerős családnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése