Egészséges és tápláló a bulgur.
"A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik.
Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret.
A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik."
A bulgur rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz, többek között tele van vassal, magnéziummal, cinkkel, rézzel, mangánnal, rosttal, foszforral, B3-vitaminnal és káliummal."
Most zöldséges hagymás bulgur készült.
Hozzávalók.
1 csésze bulgur,
2 csésze víz-húsleves is lehet
1 fej hagyma
só, bors
1 ek tyúk zsír
1 db kisebb burgonya
A bulgur szemeket meg lehet pirítani, kevés zsiradékon,és aztán felönteni, vízzel, vagy hú-zöldség alaplével.
finomra darált- szeletelt zöldségek. --(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, karfiol, kelkáposzta-nálam ez lefagyasztva van,kis tasakokban.)
Megmosom, több léről a bulgurt, leszűröm.
Felöntöm a vízzel, bele kerül a zsír.
Belevágom az apró kockára vágott hagymát
a felkockázott burgonyát, és a zöldségeket.
só, bors kerül rá, 20 perc , fedő alatt készre fő.
Nálam most sült , majoránnás sertés máj, és fűszeres csirkemell került hozzá feltétnek.
Saját vegyes savanyúság kísérte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése