Nagyon régi recept!
Közel 40 éves !
Hozzávalók
A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
1 csipet só
2 dkg élesztő- (nálam saját készítésű kovász, bolti élesztő nélkül.)
4 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl-2dl
A habhoz:
4 tojás fehérje
35 dkg porcukor
csipet só
1 ek kukoríca keményítő
15 dkg kókuszreszelék
A tészta hozzávalókat össze dolgozza a robotgép.
Pihentetjük fél órát, majd kétujjnyi vastagra kinyújtjuk
4 tojás fehérjéből, pici sóval, 1 kk citromlével, 35 dkg porcukorral, kemény habot ver a robotgép, a végén 1 ek kukoríca keményítő is kerül bele.
Kézzel óvatosan bele keverünk 15 dkg kókuszreszeléket.
A kinyújtott tésztára kenjük a kókuszos habot.
feltekerjük, és 2-2.5 ujjnyi széles adagokra vágjuk.
A tekercseket ,a vágott felükkel ,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Fél órát pihentetjük, dolgozzon a kovász(élesztő).
170 fokon sül kb 35-40 percig.
Ebből a mennyiségből 4 kisebb rudat formázhatunk.
Ha kettőt,akkor nagyobbak lesznek a tekercsek.
A habot meg is felezhetjük, darált diót is tehetünk bele, így kétféle tekercsünk lesz.
Sokáig eláll, hideg helyen.
Finom, kézbe való édesség.
Reggeli kávéhoz, teához kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése