2019. február 3., vasárnap

Kocsonya és disznósajt készült!




Egy évben egyszer, ha főzök kocsonyát!
Most kaptam egy fél mangalica fejet, sok bőrt.
Vettem hozzá 3 körmöt.
Főtt még bele  tarja és hasalja hús is, így lett belőle 2 adag sajt is.
Eltelt vele egy nap. 
Körmöket átperzseltem, a fej szép tiszta volt, a bőröket zsírtalanítottam.
 Kb 7 órát főztem, szép lassan.
Kicsontoztam a húsokat, így kerültek a kocsonyába. Csak a köröm hegyeit raktam bele csontosan, mert így szeretjük.
Nagyon szép tiszta és kemény lett. 
Ahogy Édesapám mondta: "Késsel villával lehessen enni, és le lássak az aljára!"




A kocsonyákból ajándékba is megy, mert én is kaptam barátoktól.
    A maradék húsokat, főt fokhagymával, saját készítésű delikáttal, egy nagy fej vörös hagymával ízesítettem-ezek egy kevés kocsonya lében megfőttek. 
Saját készítésű darált piros paprika,  darált színes bors, és  piros por paprika is került még bele.
Jól össze dolgoztam, kocsonya levet is adtam hozzá és betöltöttem a sonkaprésbe.

A maradék egy szögletes formába került.
Egy éjszaka hideg helyen pihent.
Ilyen lett.


A család szerint nagyon ízletes!
Tartalmas napom volt!
Finom,   saját kovásszal készült, házi kenyeremet adtam hozzá!



Nincsenek megjegyzések: