2019. július 23., kedd

Rostos ivólé, szárított gyümölcshús, és por készült!

 



Készült pár üveg rostos lé, gyümölcs centrifugával, vegyes gyümölcsökből, alma, szilva, ribizlik, josta,és cékla.

Most a fagyasztóba kerültek az üvegek, nem hőkezeltem,hogy megmaradjon az igazi ízvilága.
 A visszamaradt gyümölcshús ma száradt az aszalóban, tea lesz belőle télen.

Az aszalóba sütőpapírt vágtam, elterítettem a gyümölcshúst, középen rést vágtam, a papírt hústűvel átszurkáltam.
Így keringett a levegő.
Pár óra után, szépen le tudtam szedni a
papírról.



Majd a tálcákra helyezett szúnyoghálón száradtak tovább, jó csörgősre.


Durvára fogom ledarálni és tea lesz belőle.

Most pornak daráltam, rendeltem tea filtert ,már úton van,és tea filter készül majd belőle.
Finom gyümölcs teám lesz!



Nincsenek megjegyzések: