2019. augusztus 15., csütörtök

Paradicsomot aszalok!


Több fajta paradicsom terem nálam.

Van egy nagyon jó fajta paradicsomom, aminek alig van magja, szinte üreges a belseje.
Erdélyből kaptam a magját.

Ők reszelt káposztával töltik meg, ecetesen rakják el üvegekbe.
Kipróbáltam, nagyon ízletes.
Tölteni is lehet, körözöttel, a töltött káposzta közé is szoktam rakni,megtöltöm a töltelékkel, mint a paprikát.
Aszalni meg kiváló, mert nem leves. 
A magja csak annyi, mint egy földi eper,fent a szárnál középen helyezkedik el, a belseje teljesen üreges.Szívesen ajánlom mindenkinek.

Most ebből a fajtából aszaltam, aszalógépben. Hosszú folyamat 18 órát száradt, amíg ilyen lett.
Az alsó tálcán bazsalikom levelek száradtak, hogy átjárják a paradicsomot.
Még teljesen kiszárítom, és ledarálom, paradicsom por lesz, bazsalikomosan.



1 megjegyzés:

Ani írta...

Mennyiféle paradicsom! Biztos jó lesz a télen! Nagyon ügyes vagy.