Nagyon régen van kemencém.
Sok minden készült már benne, húsok, egész malac, pizza, kalácsok, de kenyér még csak most.
Paradicsom is aszalódott már benne.
Minden héten sütök egy kisebb kenyeret, de légkeveréses sütőben.
Évek óta saját készítésű kovásszal dagasztok.(élesztő nélkül)
Minden héten sütök egy kisebb kenyeret, de légkeveréses sütőben.
Évek óta saját készítésű kovásszal dagasztok.(élesztő nélkül)
Jól befűtöttem, egy kis pizza sütés volt betervezve, amit elvettem a kenyér tésztájából.
Aztán gondoltam egyet,és a vaslábasban éppen megkelt kenyér is bekerült, mert jó forró volt a kemence.
Le is takartam alufóliával, meg ne égjen.
10 perc múlva megnéztem, levettem a fóliát, anélkül raktam vissza.
Közben telefonom volt, később, mikor ránéztem a kenyeremre ledöbbentem, mert nagyon megsült a héja.
Na ez vert kenyér lett!!
Egy fakanállal le is vertem a héját.
Foltos kutyusom, ott sündörgött,és mind meg is ette.
Régen a tyúkoknak adták,ezt a levert héjat.
Direkt égettre sütötték, mert így jó sokáig eltartott.
Nálam ez most egy fehér kenyér lett!
A héját is levágtam, bár szerintem ehető, de nem mű fogsorral.
Kutyusomnak az is ízlett. Így semmi nem ment kárba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése