2021. február 3., szerda

Szezám pelyhes ,lenmagos grissini készült.


 
Egy kis ropogtatni való készült.
Van egy lisztkeverékem, Ezékiel próféta lepény kenyere névre hallgat.
7 fajta teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz.
ITT olvashattok róla részletesebben, egy blog bejegyzésemben.

Így készült, egy kis adag próbaképpen-(saját recept)-elképzelés-saját kitalált hozzávalók alapján.
Ezeket a hozzávalókat nem rég szereztem be.
Rostban gazdag, egészséges alapanyagok.



Recept:
 3 vőkanál  Ezékiel liszt
 2 ek rizsliszt
 2 ek szelénes szezám pehely
 2 ek  lenmag olaj
 tengeri só
 egész kömény ízlés szerint
  1 ek útifű maghéj.
 1  csapott,kk szódabikarbóna
 2 ek kendermag fehérje por
 és annyi víz, hogy nyújtható tészta legyen.
 Alaposan össze kevertem.
Bő órát állni hagytam.
 Kilapogattam,  ezzel a kis praktikus nyújtóval , ujjnyi vastagra.
Késsel rudakra szeleteltem, majd hengerré sodortam, és durvára darált lenmagba forgattam a kis grissiniket
170 C°-on kb 20 perc alatt megsült légkeverésen.
Nagyon ízletes, roppanós külső, belül puha.
A lenmag olaj  és a  szelénes szezámmag, földes, mogyorós íze, a külső, roppanós lenmaggal, nagyon jó barátok.
Máskor is készítek, nagyobb adagban.
Ebből az adagból 15 db kis grissini és 2 db perecnek formázott készült.




Nincsenek megjegyzések: