2021. február 5., péntek

Puliszka készült, másképpen.

 

A puliszkáról és készítéséről, ebben a blog bejegyzésemben olvashatsz bővebben.
Most másképpen készült.
A langyos vízbe került :egy rész kukorica liszt, egy rész finom kukorica dara
 2 ek burgonya pehely
 1 ek útifű maghéj
 1 ek szelénes szezám mag pehely
 só
1 ek kacsa zsír
Folyamatos ,habverővel kevergetés után ,jó sűrű lett.
A szelénes szezám mag pehely, finom, mogyorós, földes ízt ad neki.
A kukoricának általában van egy kesernyés íze, de most ezt nem éreztem,a hozzáadott alapanyagok, elnyomták.
 Párolt, saját fűszeres , kacsa zsírban átforgatott fácán mell került rá fogyasztáskor.
Tejjel, túróval, párolt édes káposztával is finom. 
Szoktam grill serpenyőben,pirosra pirítani.





Nincsenek megjegyzések: