2021. november 3., szerda

Egy gyors egytál étel!

 

Az udvari munka után , vagy egy bevásárlásból haza térve, egy gyors ebéd készülhet.
Legtöbbször van a hűtőben, bepácolt, vagy csak egyszerűen befűszerezett húsom.
Ilyenkor köretnek, a kusz-kusz, vagy a fűszeres burgonya jöhet szóba, ezek is gyorsan elkészülnek.
Van egy halogén izzós, légkeveréses  készülékem, amiben zsiradék nélkül készülhet sok minden, igy a burgonya is.


Most   fűszeres ,sertés tarja volt kéznél. 
A fűszer saját készítésű, zöld fűszerpor, színes bors, és fokhagyma por.
Sózás után, füstölt paprikás  kukorica lisztbe forgattam a hús szeleteket.
Forró kacsazsirban ,mindkét oldalát megforgattam, kevés vajat is adtam hozzá.
Egy tükör tojással, és egy sült piros paprika szelettel is gazdagítottam a menüt.
Közben sült a héjas, fűszeres burgonya is a légkeverésben.

Tényleg , csak leírni hosszadalmas, gyorsan elkészül.
Savanyú uborka , vagy édes  őszibarack is illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések: