Termett a kertemben, pár fej káposzta. Vékonyra gyalultam egy zöldség szeletelő mandolinnal.Besóztam.
Került bele, köménymag, fokhagyma, egy fej vöröshagyma, babér levél, birsalma, paprika, színes bors, jó sok kapor ág.
Egy 3 literes befőttes üveg aljára feldarabolt burgonyát tettem, rá a káposzta, jól megtömörítettem.
A tetejére újból burgonya, felöntöttem langyos vízzel, rátettem a kupakot, de nem csavartam rá.
Tettem alá egy mélyebb tálat, ha kifutna.
Nyáron a teraszon kovászolódik.
Most a sétabot káposzta levele fog kovászolódni!
Káposzta leveleket is lehet igy kovászolni, aki szereti a kissé savanykás levekbe ,a töltött káposztát.
2 nap alatt kiforr..
Ezután körbe bugyoláltam, konyha kendővel, hogy ne érje fény és hideg helyre raktam felhasználásig.
Itt már lezártam a kupakkal, felhasználásig!
1 megjegyzés:
Magyon ügyes vagy. Gondolom a krumplit kiszeded, amikor kész? Én is kovászoltam már, de leveleket. http://korsocska.blogspot.com/2020/05/kovaszos-toltott-kaposzta.html Télen még nem próbáltam. Talán most.
Megjegyzés küldése