Cserépedényben sült, kovászos kenyerem!
Évek óta saját készítésű kovásszal sütöm, a kenyerem.
Kenyérsütőben is sütöm.
Egészségesebb, mint az élesztővel sütött.
Bár több időt igényel, mert 12 órás kelesztés is szükséges, amig a kovász megfelelően dolgozik.
Meg ugye, a kovászra is figyelni kell, etetni kell legalább hetente, a kovász fajtájától függően.
Egészségesebb, mint az élesztővel sütött.
Bár több időt igényel, mert 12 órás kelesztés is szükséges, amig a kovász megfelelően dolgozik.
Meg ugye, a kovászra is figyelni kell, etetni kell legalább hetente, a kovász fajtájától függően.
Madre kovász
Normál kovász
Most találtam egy cikket, egy kutatásról, ami azt bizonyítja, a kovásszal készült kenyér glukémiás indexe igen alacsony, tehát bizonyos mértékben, cukorbetegségben szenvedők is ehetik.
ITT olvashatsz róla.
https://4diet.hu/kovasz/kovaszos-kenyer-glikemias-indexe/?fbclid=IwAR3eb_wBuwx9i40IElfNc85VTUda0R_iX8QepcVcFRdtm_5egRM22VuAPLE
Normál kovász
Most találtam egy cikket, egy kutatásról, ami azt bizonyítja, a kovásszal készült kenyér glukémiás indexe igen alacsony, tehát bizonyos mértékben, cukorbetegségben szenvedők is ehetik.
ITT olvashatsz róla.
https://4diet.hu/kovasz/kovaszos-kenyer-glikemias-indexe/?fbclid=IwAR3eb_wBuwx9i40IElfNc85VTUda0R_iX8QepcVcFRdtm_5egRM22VuAPLE
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése