Ez egy, nagyon egyszerű, bár időigényes sütemény.
Most egy blogjátékra készült.
A Parókia konyháján túl blog, ITT
Hull a hó, hull a hó című blogjátékra.
PISKÓTA
6db tojás
6 ek liszt
6 ek kristály cukor
1 kk sütőpor.
KRÉM
15 dkg laktózmentes vaj
3 ek porcukor
1 ek rum, vagy esenc
1 cs vanilia pudingpor
3 dl laktózmentes tej
CSOKI MÁZ
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj.
A hozzávalókból piskótát sütünk, nagyobb tepsibe, hogy ne legyen vastag.
Nálam a robotgép veri fel az egész tojásokat ,együtt a cukorral jó habosra.
Kanalanként kerül bele a sütőporos liszt
A krémhez a pudingot megfőzöm, mikor kihűlt hozzá keverem, a porcukorral habosra kikevert vajat, rumot.
Mázhoz, a csokit az olajjal mikróban olvasztom fel.
A kihűlt piskótából köröket szaggatok.
A krémmel össze ragasztok 2 db-ot.
A külsejére is krém kerül.
Kókuszreszelékbe forgatom a labdák oldalát.
A tetejét bekenem egy kiskanál segítségével, a csoki mázzal.
Fehér csokival márványozhatjuk is a tetejét.
Mutatós és finom édesség.
A szaggatás során kimaradt piskótát, kissé elmorzsolva, a krém maradékkal összekeverve, golyókat formázok.
Ha maradt csoki azt is tehetünk a golyók tetejére.
Kókuszreszelékbe forgatom.
Így kétféle sütink lesz.
Már hólabda torta is készült, ezzel a recepttel!
1 megjegyzés:
Nekem is ez volt az első gondolatom a játékra! :-)
Megjegyzés küldése