2023. január 4., szerda

Hólabda.

 




Ez egy, nagyon egyszerű, bár időigényes sütemény.
Most egy blogjátékra készült. 
A  Parókia konyháján túl blog, ITT

 Hull a hó, hull a hó című blogjátékra.
PISKÓTA
6db tojás
6 ek liszt
6 ek kristály cukor
1 kk sütőpor.
KRÉM
15 dkg laktózmentes vaj
 3 ek porcukor
 1 ek rum, vagy esenc
 1 cs  vanilia pudingpor
3 dl  laktózmentes tej
CSOKI MÁZ
10 dkg étcsokoládé
 2 ek olaj.
A hozzávalókból piskótát sütünk, nagyobb tepsibe, hogy ne legyen vastag.
Nálam a robotgép veri fel  az egész tojásokat ,együtt a cukorral jó habosra.
Kanalanként kerül bele a sütőporos liszt
A krémhez a pudingot megfőzöm, mikor kihűlt hozzá keverem, a porcukorral habosra kikevert vajat, rumot.
Mázhoz, a csokit az olajjal mikróban olvasztom fel.
A kihűlt piskótából köröket szaggatok.
A krémmel össze ragasztok 2 db-ot. 
A külsejére is krém kerül. 
Kókuszreszelékbe forgatom a labdák oldalát.

A tetejét bekenem egy kiskanál segítségével, a csoki mázzal.
Fehér csokival márványozhatjuk is a tetejét.
Mutatós és finom édesség.
A szaggatás során kimaradt piskótát, kissé elmorzsolva, a krém maradékkal összekeverve, golyókat formázok.
Ha maradt csoki azt is tehetünk a golyók tetejére.
Kókuszreszelékbe forgatom. 
Így kétféle sütink lesz.
Már hólabda torta is készült, ezzel a recepttel!
Egy nagy hólabda, kicsikkel tornyozva!

1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nekem is ez volt az első gondolatom a játékra! :-)