Cékla készült a múlt héten.
Vízben egészben főzöm.Van, aki sütőben süti.Lehet így több színes anyag, vitamin marad meg benne?Nem tudom.
Készítettem egy ecetes, cukros alaplevet, só,bors,torma ,őrölt kömény, aprómagvas mustár,szójaszósz, kevés olíva olaj került bele.
Ebbe reszeltem a káposztareszelőhöz hasonló tüskés gyalun a céklákat.
Kicsi poharakba zárva, 1-2 hétig is eláll(na).De nálam elfogy. Ajándékoztam is belőle,(egy idős szomszéd néninek mindig viszek, meg van a szeretetotthonba egy nyugdíjas nagynénén, neki is küldtem) Minden nap eszem.Joghurtba keverve, mézzel, savanyúságként ételekhez.
Most olyan nagyokat kaptam,hosszúkásat. Amit itt a faluban termeltek,kapok hozzá még cukorrépát, és vegyesen fogom csinálni, mint régen a nagymamám.
Állítólag jó vérképző és magas a vastartalma.
Most olyan nagyokat kaptam,hosszúkásat. Amit itt a faluban termeltek,kapok hozzá még cukorrépát, és vegyesen fogom csinálni, mint régen a nagymamám.
Állítólag jó vérképző és magas a vastartalma.
Beteg férjemnek nyersen készítettem a céklalevet.Turmixoltam ásványvízzel lazítva és átszűrtem. Mindig jó volt a vérképe a kezelések előtt. Csak ennyit használt!!!