Be volt fagyasztva egy tekercs réteslapom.
Na, ki is fagyott rendesen, töredezett, nem tudtam vele mit kezdeni.
Gondolkodtam, és nem tekercs, hanem tepsis rétes lett belőle.
A még nagyobb darabokkal kibéleltem a közepes tepsit, olajjal megspriccelve ahol csak lehetett.
Ez vagy 4 réteg lett.
3 db almát feldaraboltam,cikkeztem.
Ez a kis okos szeletelő segített.
Nyírfa cukrot diónyi vajjal meg karamellizáltam.
A tűzhelyről levéve elkevertem benne 1 evő kanál étkezési keményítőt.
Fél deci tejszínnel simára főztem.
Az almákat a tésztára raktam és leöntöttem a karamell szósszal.
Ha lett volna türelmem az almákat szép sorba rendezni, szebben mutatna.Nem volt!
Sülés után nem is látszik!
A maradék töredezett tésztát ráraktam, kissé fölfelé állnak a darabok.
Ezek sültek jó ropogósra.
Bespricceltem olajjal.
Megszórtam nyírfa cukorral, és szeletelt mandulával.
A tepsi végébe, kb az egyharmadába meggyet raktam, ez a rész pikáns ízű lett.
előmelegített 200C°-os sütőbe raktam.
10 perc után 170 C°-ra mérsékeltem a hőt.
Kb még 10 perc és kész.
Nagyon finom lett a karamell szósszal átitatott alma, a tetején a ropogós tészta és mandula darabokkal.