Ha már van szép sárga házi tojásod,akkor elő a gyúró táblát ,és a tésztanyújtó géped.
Ha nem szép sárga a tojás, egy kis kurkumával megjavíthatod.
Ha nem szép sárga a tojás, egy kis kurkumával megjavíthatod.
Máris készülhet a házi tészta.
Nálam a gyúrt tészta, úgy készül, hogy 2 sárgája és 2 egész tojás, amennyi lisztet felvesz.
Részletesen ITT olvashatod.
Részletesen ITT olvashatod.
A kimaradt tojás fehérjéket lefagyasztom.
És attól függ, hogy reszelt tészta, vagy metéltek készülnek, keményebbre, vagy lágyabbra hagyom.
Most őket "gyártottam"
Nagy pörkölt csiga- kínai evőpálcával sodorva.
Kavatelli- bordásítva, már majdnem kagyló formája van.
Rudakat sodortam, majd daraboltam és sodortam a bordán.
Gnocchetti -kicsit formázva, a bütyök ujjammal.
Ezekből a fajtákból csak minta készült első kipróbálásra.
Apró reszelt
Szélesebb reszelt-tarhonya szitán szárad.
Széles metélt-Keskeny metélt