A karácsonyi mértéktelen falatozások után, egy kis mértéktartás következik.
Főleg, ha az ember rájön, alig bír felállni a szőnyegről, ha az unokájához "leereszkedik" legóból építeni.
Igaz az évek is besegítenek, de el kell ismerni, ha túlsúlyos az ember fia.
Ünnepek után tenni kell ellene!
Csak az nem rakódik le, amit nem eszek meg.
Nagyon nehéz ez annak, aki magának főz.
A szilveszteri menüm, részben már ennek a jegyében készült.
A lencse ételízesítős, fokhagymás, hagymás izésítéssel,habarás nélkül.
Feltétnek virsli ,"leveles tésztás,sajtos pongyolában".
Szezám maggal a tetején .
Ez bizony nem fogyókúrás!
LENCSE ,BUNDÁS ,SZEZÁM MAGOS VIRSLIVEL.
Tököt is sütöttem, a mi vidékünkön szerencsehozónak számít.
Sütés után ,mézzel és kakukkfűvel ízesítve.
SÜLT TÖK.
A majonézes salátám, laktózmentes tejföl és házi majonéz.
A sok zöldség kárpótol.
Mexikói zöldségkeverék, még több kukoricával.
Ecetes, babérleveles, kömény,és lenmagos, szerecsendiós lében pácolt fehér és lila hagyma, héjában sült két szem burgonya, 2 db főtt tojás, savanyú uborka, alma, 2 db főtt virsli került még hozzá.Fehér borsot használtam.
Sovány, fekete erdei pirított sonka kockákkal a tetején.
VIRSLIS ZÖLDSÉG SALÁTA.
Tejes kenyértésztából készültek: malackák, bagett és császár zsömle.
Ezekből ajándékoztam is.
Kocsonyát kaptam cserébe!
Ezenkívül leveles vajas tésztából is készültek malackák, sajttal, sovány fekete erdei sonkával, pizza krémmel töltve.
Sütésnél kicsit deformálódtak, az ízük nagyon finom.
pikáns falatok.
A "dundi" malackák édes kelt tésztából készültek.
A salátához kiválóak.
A malackák részletesebb leírása itt található, ebben a blogban.
2 megjegyzés:
nagyon sok finomságot készítettél!
Különösen tetszenek a gömbölyded malackáid!
a tök sütését kakuukfűvel fűszerezve még most hallom először, de ki fogom próbálni.
Köszönöm, Marisz! Nálad is sok finomságot láttam!
A tökre sütés után csurgatok mézet és szórom meg kakukkfűvel.üdv.Olgis.
Megjegyzés küldése