2014. június 30., hétfő

Meggyes lepény.2.

Meggyes lepény készült.
6 tojás
6 ek cukor
6 ek olaj
12 ek liszt
 1 cs sütőpor
 60 dkg magozott meggy.
 3 ek kekszmorzsa
 szeletelt mandula.
kristálycukor a szóráshoz.
A tojásokat a cukorral jó habosra keveri a robotgép.
Hozzá kerül az olaj kanalanként.
Végül a  sütőporos liszt is fokozatosan.
Elsimítom a szilikonos lappal kibélelt nagyobb tepsibe.
Keveset hagyok a tálba, amit kakaóval elkeverek és a tetejére kanalazom vonalakban.

Majd megmárványozom.

Tetejére szórom a morzsával elkevert meggyet, kicsit bele nyomkodom.

Forró 200C°-os sütőbe kerül  légkeveréssel,10 percre, majd mérsékelem a hőt 180C°-ra , így sül még 20 percig.
A végén megszórom kristály cukorral és a mandulával, a grill fokozattal rá pirítom kicsit.
Tejszínhabbal, vagy gyümölcshabbal fogyasztva, igen finom.

Nincsenek megjegyzések: