2014. augusztus 22., péntek

Aszalás 2014.


Az idén jutottam hozzá egy aszaló géphez.
Az akácfa és bodza virág szárításával próbáltam ki.
Majd sorra szárítottam a gyógy és fűszer növényeket.
Menta, oregánó, citromfű, cickafark, majoránna, kakukkfű. Mind nagyon szépen és hamar száradnak benne.
Meggy, cseresznye és sárgabarack is aszalódott már benne.
Két adag szilva már kész. 
Most az aromás Berzencei (felénk csak berbenci)szilva és paradicsom aszalódik benne.



Fügét és almát is kipróbáltam. 
Nagyon ízletesek.




 A paradicsom egy órát sóban áll,  átmosás,csepegtetés,  után kerül az aszalóba.
A tetejére bazsalikom és kakukkfű ágakat helyezek, hogy illatuk átjárja a paradicsomot.
Már,olajjal,bazsalikom levéllel, üvegbe zárva várja a felhasználást.
















Nincsenek megjegyzések: