2014. augusztus 17., vasárnap

Sült csirkemáj.

Ha gyors ebédet szeretnél, a máj készül el a leggyorsabban.
Most csirkemáj sült tyúk zsírban. 
A vége felé egy nagy fej hagymát is vágtam hozzá.
Került mellé egy csokor zöld fűszer.
Majoránna, kakukkfű, petrezselyem levél és izsóp.
frissen darált színes borssal szórtam meg.
4 db burgonya sült mellé héjában a mikróban 800W, 5 perc alatt.


Közben elkészült a "menyecske" saláta is.

Az elnevezés onnan van, hogy az egyik menyem  készíti nagyon jól, tőle lestem el.
Igaz , most kissé változtattam, annyiban, hogy majonéz is került a dresszingbe.
Vegyes zöldségek kerülnek bele. 
Sárga,piros és csoki paradicsom. 
Egérdinnye
Tört uborka.
Ez úgy történik, hogy egy zacskóban a hús klopfolóval össze töröm az uborkát héjastól.
Egészen más az íze, mint szeletelve.
Dresszing
1 ek ecet
2 ek barna cukor
 csipet bors
csipet só
1 kk díjóni mustár
1 kk magvas mustár
 1 ek majonéz.
 Majoránna , bazsalikom, borsika és kakukkfű levél ízesíti még.
Jól kikeverem és felöntöm vízzel. 
A menüt egy kávés , mikrós süti zárta.
Itt még a vajkrém nélkül.
Két ilyen lap közé kerül a  mascarponés ,vajas kávékrém
De már letesztelve egy szelet, hogy finom-e.


Nincsenek megjegyzések: