Nagyon régi recept, a nagynénémtől kaptam.
Tésztához
30 dkg liszt
3 tojás sárgája
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
3 ek porcukor
3 ek tejföl
pici só
Töltelék
barack lekvár
darált dió a szóráshoz
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
magozott megy kb 20 dkg.
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet a vajjal jól eldolgozzuk.
Bele kerülhet a tojás sárga, a tejföl a cukor, és a felfutott élesztő, pici só.
A robotgépre bíztam a dagasztás, majd kézzel is átdolgoztam.
2 cipót formáztam, kicsit pihentettem.
Kinyújtás után lekentem barack lekvárral, megszórtam kevés darált dióval.
Két oldalról feltekertem, középen kb 2 ujjnyi helyet kihagyva.
Ide magozott meggyet raktam.
A felvert, cukros tojáshabot két részre osztva, diót és kókuszt kevertem hozzá.
Az egyik rúd közepére diós, a másikra kókuszos habot simítottam.
Villával kicsit megcifráztam és magozott meggyel díszítettem a tetejét.
200C°-ra előmelegített sütőbe kerül 5 percre, majd 160C°-os hőmérsékleten sül még 25 percig.
A végén, a meleg sütőbe szárad a hab.
Ízvilágában a zserbóhoz és a kosárkához hasonlít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése