Készült egy mazsolás, (saját aszalás), citrom héjas kalács.
Nagyon szeretem, vajas mézesen és vajas lekvárosan.
Nagyon szeretem, vajas mézesen és vajas lekvárosan.
Íróm is volt, mert a héten vaj is készült.
40 dkg liszt (finom és fél fogós,kevés rétes)
1 dl tej
2dl író
2 tojás
7 dkg olvasztott vaj(házi)
3 ek cukor
2dkg élesztő
1 kk sikér
pici só
Kenyér sütőre bíztam a dagasztást, kelesztést.
Síp szókor bele került a beáztatott mazsola, és a citrom héj.
Formáztam, pihent.
Duplájára kelt.
Tojással lekentem.
180c°-os sütőben 25 percet sült.
Most egy finom szendvics készült belőle.
kalács
vaj (házi)
feketeerdei sonka
csedar sajt
medvehagyma( a kertemből)
főtt tojás
Házi vajam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése