2018. január 3., szerda

Fürj levest főztem!


Életemben(72) most ettem először fürjet. 
Nem, hogy nem ettem, nem is láttam, csak a mezőn szaladni.
Na, nem ott kaptam el, egy közeli fürjtanyán vásároltam, megtisztítva kaptam, 5 db-ot.
Először levest főztem egy db kis jószágból, ami 25 dkg-os volt.

3 tányér leves készült belőle, vékony eper laska tésztával.
Nagyon ízletes levese van, hasonlít a fácánéra.
A főt fürj húshoz, édesburgonya püré készült .A kertben még volt rukkola hozzá. 

Ez dec 6, tehát Mikulás előtti időpont.
Még sok minden zöld kertben, kellemes idő van.

 Legközelebb a töltött fürjet fogom kipróbálni.
Kaptam még 12 db fürj tojást is, amiből arc és hajpakolás készült.
Pakolás
méz 
3 db fürjtojás
1 ek olíva olaj.
(zsíros bőr típusra, és hajra,  olaj helyett citrom lé)
Ezeket jól kikeverjük villával, és fel is kenhetjük a megtisztított arcra, vagy a megmosott, vízes hajra.

Nincsenek megjegyzések: