2018. január 6., szombat

Gesztenyekrémes, mézes torta.




Egy régi recept, egy nagyon kedves 

ismerősöm (B-né,Jucika) receptje.

6 db tojás  sárgája   
3 ek méz
3 ek kristály cukor
 1 ek olaj
Habosra keverjük,  fokozatosan hozzá adunk
5 ek lisztet, 1/2 cs sütőporral , 1 ek
kakaóval elkeverve.
A 6 tojás fehérjéből kemény habot 
verünk,és óvatosan a masszához 
forgatjuk.
Forró sütőbe sütjük. 180 C°20 perc.
A kisült tésztát , ha kihűlt, ketté vágjuk
 a krémmel betöltjük.
Krém:
4 dl tejből, 3 ek kukorica 
keméynítőből, sürű masszát főzünk,
 Még melegen elkeverünk benne diónyi
 vajat, hogy ne legyen bőrös a teteje.

20 dkg vajat 4 ek porcukorral habosra keverünk, fokozatosan, kanalanként hozzá adjuk a főzött krémet, egy kk rum aromát,és 1 cs gesztenye masszát.

Tetejére is krém kerül. Sokféleképpen díszíthetjük. 
Karácsonykor így díszítettem!
Kókuszreszeléket zöld ételfestékkel színeztem. 
Fenyőfa kiszúróba szórva,kis gyöngyökkel  díszítettem.

Nincsenek megjegyzések: