Egy régi recept, egy nagyon kedves
ismerősöm (B-né,Jucika) receptje.
6 db tojás sárgája
3
ek méz
3 ek kristály cukor
1 ek olaj
Habosra keverjük, fokozatosan hozzá adunk
5 ek lisztet, 1/2 cs sütőporral , 1 ek
kakaóval elkeverve.
A 6 tojás fehérjéből kemény habot
verünk,és óvatosan a
masszához
forgatjuk.
Forró sütőbe sütjük. 180 C°20 perc.
A kisült tésztát , ha kihűlt, ketté vágjuk
a krémmel betöltjük.
Krém:
4 dl tejből, 3 ek kukorica
keméynítőből, sürű masszát főzünk,
Még melegen elkeverünk benne diónyi
vajat, hogy ne legyen bőrös a teteje.
20 dkg vajat 4 ek porcukorral habosra keverünk, fokozatosan, kanalanként hozzá adjuk a főzött krémet, egy kk rum aromát,és 1 cs gesztenye masszát.
Tetejére is krém kerül. Sokféleképpen díszíthetjük.
Karácsonykor így díszítettem!
Kókuszreszeléket zöld ételfestékkel színeztem.
Fenyőfa kiszúróba szórva,kis gyöngyökkel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése