Látogató számláló

2018. január 30., kedd

Virágfánk készült!




Ilyenkor télen készítem, farsang idején.
Már van ITT egy blogbejegyzés róla.
Recept
És nem  túl bonyolult de sok mindentől függ.
2 egész tojás
3 ek rizsliszt vagy rétesliszt
3 ek sima liszt
1 kk sütőpor vagy szódabikarbóna
 1 dl tej
1 ek olaj.
csipet só.
 Nekem átalakított kis adagos receptem van.A palacsinta tészta sűrűsége ,sok mindentől függ, tojás nagysága, tej sűrűsége, liszt minősége. kell, mindig rásegíteni. Lényeg, hogy jó űrű legyen, és forró a sütő vas. De ne túl forró, mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte, nem is olyan egyszerű ez
 Arra kell vigyázni, ne merítsük be a masszába teljesen a formát, a teteje maradjon ki,szinte egy kis lerázással lejön. És jó forró legyen a vas, melegítsd elő az olajban.
Ne érjen a lábas aljához, mert leragad.
Az olajat időnként pótolni kell.

 Sűrű palacsinta tészta készül. 
Most megosztottam a masszát és céklaporral, meg szárított-őrölt spenótporral is,színeztem.


Céklaporral színezve.

Már beszereztem a célszerszámokat hozzá, nem kell kölcsön kérni. van sajátom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, ha nem titok, hol lehet ilyen sütőt kapni?

Olgis írta...

X ajándék oldalon vettem.