2022. január 20., csütörtök

Virágfánk készült!


Ilyenkor télen készítem, farsang idején.
Már van ITT egy blogbejegyzés róla.
Recept
És nem  túl bonyolult de sok mindentől függ.
2 egész tojás
3ek rizsliszt vagy rétesliszt
3 ek sima liszt,pici só
 1 dl tej
1 kk sütőpor
1 ek olaj
Simára keverjük, sűrű palacsinta tészta lesz.
 Nekem átalakított kis adagos receptem van.A palacsintatészta sűrűsége ,sok mindentől függ, tojás nagysága, tejsűrűsége, liszt minősége. Kell, mindig rásegíteni. Lényeg,hogy jó űrű legyen, és forró a sütő vas. De ne túl forró, mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte, nem is olyan egyszerű ez.
 Arra kell vigyázni, ne merítsük be a masszába teljesen a
 formát, a teteje maradjon ki,szinte egy kis lerázással lejön.
 És jó forró legyen a vas, melegítsd elő az olajban.
Ne érjen a lábas aljához, mert leragad.
Az olajat időnként pótolni kell.
 Sűrű palacsinta tészta készül. 
Most megosztottam a masszát és céklaporral, meg szárított-őrölt spenótporral is,színeztem.


Céklaporral színezve.

Már beszereztem a célszerszámokat hozzá, nem kell kölcsön kérni, van sajátom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, ha nem titok, hol lehet ilyen sütőt kapni?

Olgis írta...

X ajándék oldalon vettem.