2022. január 17., hétfő

Csöröge készült, kovásszal.



Először próbáltam ki kovásszal sütni a csörögét, nem bántam meg.

Némelyik ,olyan üreges lett, mint a képviselő fánk, főleg, 
amelyiket kör alakúra szaggattam.

 4 dl liszt, vegyesen, sima és rétes BL 55-ös,és 2 ek rizsliszt
  3 tojás sárgája
 3 ek tejföl
1 ek tyúk,vagy kacsa  zsír
 1 kk sikér
 4 ek kovász.
kevés tej,ha szükséges, (a liszt  minőségétől függ.)
Hozzávalókat gép össze dagasztotta, félóránként megismételtem háromszor. 
Majd a pulton  kézzel,átdagasztva  pihent fél órát.
Ujjnyi vastagra kinyújtottam, szeleteltem, és formáztam.

Kör alakban is kipróbáltam, így jobban látszik a bélzet, mint a tekeréseknél.
Bő, forró olajban sült.

 Saját készítésű szőlő, és birs lekvárral fogyasztottam.


Nincsenek megjegyzések: