Életemben először készítettem.
Már rég vágyom megkóstolni.
A paprika TV-ben láttam, és elkészült.
A diót a késes aprítóval durvára daráltam.
A rétes tészta bolti volt.
Kész levendula szirup várakozott a hűtőben.
Egy kis barna cukorral és repce mézzel javítottam fel.
Alulra 4 réteg réteslap került, egyenként megkenve olvasztott laktózmentes margarinnal.
Ezt egy réteg dió követte, megszórtam kevés barna cukorral.
Újból 4 réteg tészta, megint dió, és végül az utolsó 4 tészta réteg.
Sajnos nagyon vékony és töredezett volt a rétestésztám.
Vastagabb jobb lenne hozzá.
Legközelebb én készítem.
Felszeleteltem.
Előbb négyzet majd háromszög alakúra, de csak a felét, mert nagyon kicsinek találtam a háromszögeket.
Jól döntöttem.
180C°-os sütöben sült légkeverésen 30 percet.
Félidőben meglocsoltam a szirup felével.
A végén mind rákerült, pár percre grilleztem.
A sütőből kivéve még rásegítettem a széleken a zsebsárkánnyal .
Finom, édes csemege, a ropogós tészta és a dió, mennyei!
Egyszerre csak keveset fogyaszt belőle az ember.
A teteje ropogós piros, a dió, szinte karamellizálódik a sziruppal.
Máskor is elkészítem.
Egy kis citrom, vagy fahéj fogja ízesíteni a diót.
Szerintem sokáig eláll,kivétel,ha nem csapnak le rá naponta többször is.
Reggeli kávéhoz is remek.