Egy pikáns dolog a sült , fokhagymás , fűszeres paradicsom.
A megmosott paradicsomokat negyedelem.
Magját kiszedem, átmosom, hogy minden mag távozzon.
Besózom és fél órát legalább állni hagyom.
A só kiszívja a nedvességet belőle, levet ereszt.
Ezt a levet leöntöm.
A paradicsom húsát össze keverem, olajjal, darált fűszerekkel.
Jó parázs, vastag húsú paradicsom jó hozzá.
Nálam a paprika alakúból készül, egy kevés csokibogyó és sárga koktéllal vegyesen.
Pár darab piros kápia paprikát is raktam közé.
Gyors darabolóban aprított, zöld fűszerek:
oregánó, majoránna, kakukkfű, tárkony, izsóp és bazsalikom levél.
Borsozhatjuk is, nagyon jó, hozzá a citrom és színes bors, frissen , durvára őrölve.
Egy nagyobb tepsit jól kiolajozok.
Bele terítem a paradicsomot.
Közé szórom a durvára darabolt fokhagyma cikkeket.
Megy a jó forró 180C°-os sütőbe fél óráig, majd mérsékelem a hőfokot 150 C°-ra .
Így sül, bő két órát, amíg kissé össze töpped a paradicsom.
Kevergetni nem kell, csak kissé megrázogatni a tepsit.
Pirítósra, tésztára kiváló.
Leveles tésztát is töltöttem már vele, nagyon pikáns.
Forrón üvegbe rakva, száraz dunsztba mehet, vagy lefagyasztható.
Nálam befőző automatában van csirátlanítva.