Most egész kacsa ,kacsa comb és mell is sült.
Olajban elkeverem a fűszereket és ezzel dörzsölöm át a húsokat.
Egy kanalat bedugok a bőr alá és elválasztom a bőrt a hústól, így a húsra is tudok kenni a fűszeres olajból.
FŰSZEREK
oregánó
kakukkfű
izsóp
tárkony
jó sok majoránna
római kömény
1 narancs leve
zsályás só
színes bors.
Az egész kacsát a melle csontjánál felvágom.
Alá helyezek egy almát ketté vágva, egy hámozott narancsot, egy vörös hagymát, egy egész fej fokhagymát egyben, a cikkeket kissé bevágom, hogy az íze ki tudjon párologni.
Egy nagy csokor zöld fűszert.
Most még karácsonykor a kertből tudtam szedni frissen.
Egy nagy csokor zöld fűszert.
Most még karácsonykor a kertből tudtam szedni frissen.
A kacsa bőrét tengeri sóval sózom .
Fél dl víz került alá és lefóliázva sült 200C°-on 10 percet, majd 160 C°-on másfél órát.
A végén légkeverésen sült, így lett szép piros.