Vadkacsák(3 db), sertés dagadó, és csirke combok vártak feldolgozásra a fagyóban.
Sertés dagadót,és csirke combot töltöttem, és ezek mellett sültek a kacsák is.
Egy kacsába töltelék is került
Töltelék:
áztatott, kicsavart házi kenyér
csirke máj
darált sertés hús
hagymás kacsa zsír -borssal sóval-saját készítésű ételízesítővel.
kevés piros paprika.
petrezselyem zöld
nyers tojás
fokhagyma
főtt tojás-egészben és szeletelve
Saját szárított fűszer keverékkel dörzsöltem be a húsokat.
Fűszerek:
oreganó
kakukkfű
ételizesítő-saját készítés
zsályás só
majoranna
tárkony
citrom bors, és fehér bors
Egy csokor zöld izsóp és majoranna is volt még mellette.
Volt mellette még friss kolbász is.
A maradék tölteléket kizsírozott fóliába tekertem, ez sült meg leghamarabb és hamar el is fogyott.
Kevés víz került a tepsibe, amit kacsa zsírral kentem ki.
Vastag grill fóliaával fedtem le mindkét tepsit.
20 percig 200C°-on, majd egy óráig 150C°-on sült.
A kacsa kicsit száraz lett, ezek a vadak nagyon soványak, pedig locsolgattam.De, nagyon ízletes lett.
Párolt káposzta, barna rizs és francia saláta volt a köret.