Grissini
Kenyér tésztát, citrom borssal, tárkonnyal, gírosz, és
grill fűszer sóval, és Himalája sóval ízesítek.
A kenyérsütő készre dagasztja.
A gyúrótáblán átgyúrom, letakarva pihen.
Kinyújtás után megint pihentetem.
Csíkokat vágok és megsodrom.
Tojással lekenem.
Ezek sütéskor felemelkednek és finom ropogósra
sülnek.
Szezámmagot,(most sikerült bio minőségűt kapnom)
egész köménymaggal, durva tengeri sóval összekeverek, ebben megmártom és a
tepsin még pihen kicsit.
Sajttal is gazdagíthatjuk.
160 C°-on sül 20 percet.
Nagyon finom sós ropogtatni való.
Ha vastagabbra készítjük, még köretként is funkcionálhat sült
húsokhoz, virslihez.
Jó bor, sör korcsolya!
Mártogatóst is készíthetünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése