2014. február 8., szombat

Lóbab főzelék,fasírttal.



Életemben először ettem lóbabot.
Ősszel kaptam a szomszédtól és bekerült a fagyóba. 
Most  akadt a kezembe.
Felengedés után kuktába került, annyi vízzel, hogy kicsit ellepje.
 Fűszerek: tárkony,,borsikafű, babérlevél,kakukkfű,  2 cikk fokhagyma, egy kis fej vöröshagyma, só, fehér bors .
Lezárva a kuktát 10 perc alatt kész.
Közben paprikás rántás készült,amit tejföllel kevertem simára.
 Ezzel sűrítettem be a főzeléket.
Most fasírt volt hozzá a feltét.
Rájöttem nem fontos kuktába főzni, hamar megpuhul. 
A maradékot már lábasban főzöm, talán nem lapulnak le úgy a szemek és a zöld színét is megtartja.

Nincsenek megjegyzések: