Nagyon régen készítettem, már.
Most egy méregtelenítő kúra közepén, ennyi bele fért a könnyű étel kategóriába.
1/4 kg túró
1 db tojás
3 ek gríz
1 cs vaníliás cukor.
Én,vaníliát nem használok, allergiás vagyok rá.
Villával, a túrót jól áttörve,összekeverem a hozzávalókat.
Legalább egy órát állnia kell.
A fagylaltos kanállal kimérve, tenyerem közt golyókat formálva ,forró vízbe kifőztem.
Közben,megpirítottam a saját készítésű házi szemlemorzsát, kevés kókusz zsíron, búzacsírával, vegyesen.
A zsemlemorzsámba kukorica pehely is van darálva.
A végén cukor helyett, barna nyírfacukorral ízesítettem, ez is jól meg karamellizálódott a morzsába.
Ezzel hintettem be a gombócokat, jól megforgatva a morzsába.
Nem egy intenzív ízű étel, ezért gránátalma maggal és zöld dió szeletekkel tettem izgalmassá.
Legközelebb, barackot is teszek a közepébe, hogy ízesebb legyen.
3 megjegyzés:
Olgis, finom ebéded volt! Mi is szeretjük, bár még gránátalmával nem próbáltam.
Olgis, jó kis ötletet adtál a holnapi ebédhez. Én már többször vettem gránátalmát, de a magok fogyasztásra alkalmatlanok. Viszont bőven van leve. Szeretném megkérdezni, hogy honnan tudod, hogy a mag fogyasztható és nem kopogós kemény?! Köszi! Tücsi
Köszi, megkaptam a gránátalmáról szóló felhasználást, és a videót is.
Megjegyzés küldése