A héten ez is készült, csak amikor kisüt a nap, vár a kert és a gép elé ritkán ülök.
Hétfőn a jó napsütést kihasználtam és az ágyneműm szellőztettem.nagyon jó friss illata lett. Lecseréltem a nyári takaróra, az is kint volt. Most meg már fáztam alatta az éjszaka. Ma be is gyújtottam újra a gázkazánt.
Így a hétfői nap csak késő délután került sor főzésre, ettem a vasárnapi maradékot (sült hal)
Be volt áztatva a szója granulátum. Leszűrtem, gyors darabolóba, bele a félig száraz kenyér .
Fokhagyma 2 gerezd, 1 fej vöröshagyma, ételízesítő , tengeri só, vegyes frissen őrölt bors, egy ek kukorica liszt, piros paprika, egy egész tojás.
Fagylaltos kanállal forró pálma olajba szaggattam, kicsit ellapítva. Így egyforma nagyok lettek.
Rizst főztem ki hozzá, vegyes zöldséggel együtt, zeller zöldet is főztem bele.
Ez egy 4 étkezésre elegendő adag lett, amiből egyet le is fagyasztottam, mert ráuntam. Helyette egy vacsorára halat sütöttem. Ez a vacsora azt jelenti szigorúan 6 óra előtt, utána már csak csipegethetek.
Nem tudok eltelni a hallal.
A bodza szörppel is így vagyok. Szoktam lefagyasztani kis műanyag üvegbe télire.
Ez most elmaradt. Nem akarom már a 400 literes fagyasztót üzemeltetni.Egy kisebbre cserélem majd, ha végleg kiürítem. De még sok tavalyi zöldség van benne.
Egy nap neki állok, és kiszedem. Elajándékozom a maradékot.