Étel ízesítő is készült, saját recept alapján!
Az idén szépen keltek a zöldségek,: hagyma, sárgarépa, petrezselyem, karalábé, paszternák.
A fűszer növények is hamar megnőttek: lestyán, majoránna, oregánó, izsóp, kakukkfüvek, tárkony, rukkola. Megvolt az első aratás.
Zeller, zöld hagyma szár, metélő fokhagyma szár,és metélő hagyma szára is száradt.
Válogatás, mosás után, az aszalógép tálcáira kerültek.
Száradás után a késes darabolóban aprítottam, majd a kávé darálóval porrá őröltem.
Ez lesz az alapja a húsok fűszerének.
A felhasználástól függően kerülhet bele, őrölt paprika, fokhagyma,csili pehely, babérlevél, kurkuma, köménymag.
Az ételízesítőhöz már száradt sárgarépa, petrezselyem, paszternák. Még karalábé , hagyma, és kelkáposzta levél fog száradni hozzá.
Petrezselyem,paszternák, sárgarépa, száradás előtt.
Száradás után a sárgarépa,paszternák és a petrezselyem összekeverve.
Van egy elektromos kis gépem, ami többféleképpen aprít.
A hagymát, karalábét, ezzel aprítom, így nem enged annyi levet.
Ez a robotgép is sokat segít, a megszárított növényi részeket ezzel darálom, a zöld fűszer porokat ezzel készítem.
Fagyasztáshoz is ezzel darabolom!
Jó érzés, a saját zöldségeket használni. Tudom, hogy vegyszermentes,saját nevelésű.
Sok munka van vele, de megéri.
Üvegbe zárva télen nagy hasznát vesszük.