Ezzel a recepttel, régebben muffin készült.
Amikor még nem volt, hűtő, fagyasztó, sózták füstölték a szüleim a jó mangalicát.
Télen a leves is ebből főtt.
Édesanyám "zabos" tésztát gyúrt, ezzel ettük a finom füstölt levest.
Ez a leves,kissé opálos, nem olyan áttetsző, mint a friss húsból készült leves,de az íze mennyei!
A benne főtt burgonyával, zöldségekkel a füstölt hús egy különleges ízvilág.
Szeretem a füstölt ízt, a napokban is piros paprikát, sót füstöltem, egy kis füstölő dobozban.
Régi vágyam volt elkészíteni.
A fiam ,most meglepett egy adag füstölt karaj, és tarja, csonttal, és hússal.
Gyúrtam "zabos" tésztát,és jöttek az emlékek!
(Édesanyám, csinosabbakra vágta!)
Sok munka de megéri.
Ma 15 liter must került a spájzba.
Mindent fel lehet használni a konyhában.
Tarka levelű sóska.Üvegbe is került.
Nekem így sikerült.
Saját készítésű kovásszal sült.
Egyszerűen csak lazán, spárgával kötjük cikkekre a kenyeret,ez bele mélyül,és tök formája lesz a sütés után.
Bár szeletelni nehezebb,de mutatós,így halloween közeledtével.
A jutubon részletes videó van az elkészítéséről ITT
Nemcsak befőzök, főzök is!
Csirás galuska, vagy másképpen nyögő készült, vagy sztrapacska!