Egy blogkóstoló játékra neveztem be.
Ez a 34. forduló!
Ez egy olyan játék, ahol gasztrobloggerek vehetnek részt, és egymás receptjei közül választanak és főznek. A "Gasztroblogok tiltások nélkül" elnevezésű facebook csoportban hirdették meg.
Nekem korsócska blogját adta ki a sorsolás, aminek nagyon örültem, mert régi, hűséges követője vagyok.
Csodás recepteket közöl a blogjában.
Minden bejegyzéséhez egy bibliai idézet is tartozik, magyarázattal, mivel férje lelkipásztor és ő is hitoktató, úgy tudom.
Egészségesen főz, teljes kiőrlésű lisztet használ.
Nagyon sok jó ötletet megoszt a blogjában.
Minden alkalomra, ünnepre van receptje!
http://korsocska.blogspot.com/
A húsvét adta a választást, sárgatúró készült.
Ezt a receptet követtem:
https://korsocska.blogspot.com/2021/04/husveti-sarga-turo-edesen.html
Nálam most sósan és édesen is készült.
Hozzávalók:
1 liter házi tej
10 tojás
1 vaníliáscukor- nálam mandula aroma, mert allergiás vagyok a vaniliára.
3-4 evőkanál cukor- eritrit édesítővel készült
2 evőkanál mazsola-arany mazsola mellé most áfonyát is használtam.
(csipet só)
Egy fél adag sósan készült 5 tojásból (cukor nélkül) 1 kk sóval a főtt sonka mellé.
Egy másik szintén 5 tojásból édesítővel.
Ennyit változtattam a recepten.
Elkészítés:
A tejet kézmelegre langyosítjuk, majd a cukorral felvert tojásokat beleengedjük, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön addig melegítjük, amíg kicsapódik a tojás.
Habverővel egy kicsit rá lehet segíteni.(én teljesen elkeverem, nem szeretem, ha látszanak a tojás fehérje darabok)
Beletesszük a vaniliát(nálam mandula esenc) a mazsolát,(nálam áfonya is) addig kavargatjuk, amig a tojás kicsapódik, leszürjük, a levet felfogjuk, mert tele van finomsággal. Tiszta ruhába öntjük, felkötjük valahova lecsepegni.
A lecsepegett levet felfogtam és kalács sütéshez használom fel. Az egész művelet 20 percet sem vesz igénybe plusz a csepegtetés.
Nagyon finom, ajánlom az elkészítését, ha még valaki nem próbálta.
Szabolcsban ez elmaradhatatlan a húsvéti asztalról!
Zöld dió darabokkal is készült már nálam.