Termett a kertemben, pár fej káposzta. Vékonyra gyalultam egy zöldség szeletelőmandolinnal
Besóztam.
Került bele, köménymag, fokhagyma, egy fej vöröshagyma, babér levél, birsalma, paprika, színes bors, kapor ág.
Került bele, köménymag, fokhagyma, egy fej vöröshagyma, babér levél, birsalma, paprika, színes bors, kapor ág.
Egy 3 literes befőttes üveg aljára feldarabolt burgonyát tettem, rá a káposzta, jól megtömörítettem.
A tetejére újból burgonya, felöntöttem langyos vízzel, rátettem a kupakot, de nem csavartam rá.
Tettem alá egy mélyebb tálat, ha kifutna.
A radiátor elé helyeztem, meleg helyre.
2 nap alatt kiforrt.
Ezután körbe bugyoláltam, konyha kendővel, hogy ne érje fény és hideg helyre raktam felhasználásig. Itt már lezártam a kupakkal.
Káposzta leveleket is lehet igy kovászolni, aki szereti a kissé savanykás levekbe .a töltött káposztát.