LENCSE
Elképzelhetetlen az új év lencse és sült tök
nélkül.
A malac a szerencsét, a lencse a gazdagságot a tök az egészséget ígéri nekünk.
MALAC
SÜLT TÖK
MÉZZEL-KAKUKKFŰVEL
Nagyon egyszerű a rakott lencse elkészítése, de annál finomabb.
Hagyományos módon lencsét főzünk.
Vízben, egy fej hagymával, babérlevéllel,ételízesítővel, vagy leveskockával, pár ág kakukkfűvel, puhára főzzük.
Vékony,világosbarna rántást tejföllel felengedünk és ezzel sűrítjük be a lencsét.
Ha langyosra hűlt, 2 egész tojást elkeverünk benne, citrom borssal ízesítjük.
A darált sertéshúst pörköltszerűen lesütjük.
Ízesítése, só, citrombors, kakukkfű,paprika.
Egy kivajazott, morzsázott, tűzálló tálba rakjuk a lencse felét, erre kerül a hús, majd a maradék lencse.
Tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt rakunk.
Jól előmelegített sütőbe sül 10 percig, majd vissza véve a hőfokot, még kb 10 percig pirosra sütjük.
4 megjegyzés:
Mesés! Köszönöm - próba lesz :) BÚÉK
Nagyon jónak tűnik!
Olgis, ez tényleg finom!
Kipróbáltam:http://tortafuggo.blogspot.hu/2013/05/eteleim.html
Megjegyzés küldése