6 db tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1 tk sütőpor
1 ek olaj
Fél kg túró
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
Fél citrom leve
4 ek maszcarpone krémsajt
Fél üveg őszibarackbefőtt
4 ek baracklekvár
2 ek zselatin
2 dl tejszín
Elkészítés:
6 tojásból kerek piskótát sütünk, ha kihűlt kettévágjuk.
A túrót kissé áttörjük
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a fél citrom levével.
A zselatint kevés tejbe beáztatjuk, ha megduzzadt felforraljuk.
A cukros vajat, a krémsajtot a túróhoz keverjük.
Bele forgatjuk a felkockázott őszibarackot.
Óvatosan hozzá keverjük a habbá vert tejszint, majd a langyos zselatint.
Jól átkeverjük.
Az alsó piskóta lapot megkenjük baracklekvárral, erre kerül a túró krém.
A krém tetejére is lekvár kerül, majd erre a másik piskóta lap.
Fehér csoki mázzal vontam be.
A citrommáz is illik hozzá.
Szüli napi torta is lehet, kis dekorációval.