Kedvenc paprika alakú paradicsomomból szoktam készíteni.
Nincs sok leve, húsos, kevés a magja, könnyen hámozható.
meghámozom, kimagozom és kisebb darabokra vágom,.
Késes aprítóval is lehet tetszés szerintire darabolni.
Jó sok hagymát felaprítok, szintén a késes darabolóval.
Olajon puhára párolom,piros paprika, bors só kerül bele és a paradicsommal sűrűre főzöm.
A végén egy csokor zöld fűszer növény kerül bele.
Tárkony, sok oregánó, lestyán,sok bazsalikom, petrezselyem zöld, kevés zeller, majoránna, 2 db zsálya levél, kakukkfű, pár levél rozmaring.
Jó szorosan össze kötöm őket, hogy a végén ki tudjam szedni.
Mikor már zsírjára lesütöttem, kihűlés után, kis adagokban lefagyasztom.
Ha sok leve lenne, azt leszűröm.
Csavaros üvegekbe kerül a fagyóba.
Nagyon jó pizza alap, de spagettihez is finom darált hússal Pörköltbe is kerülhet belőle egy evő kanálnyi.
Tartósító szerrel , melegen , száraz dunsztba rakva a spájzban is eláll.
Befőző automatában tartósító nélkül, csírátlanítva a spájz polcán tárolható több hónapig.